"Mush Synnfjell" & "Synnfjell rundt" 4.-6. januar 2019

(2018.12.16)

"Mush Synnfjell" er et hundekjøringsløp over to dager som arrangeres første helga i januar i Synnfjellet i Torpa i Nordre Land kommune. Løpet arrangeres av Torpa IL.

Noe av årsaken til at løpet er så publikumsvennlig, er at når starten går, skal kjørerene ligge i sovepose uten sko og ytterklær. Når starten så går, må man fortest mulig komme seg ut av soveposen, pakke sleden, sele på hundene og kjøre.

Fredag 4.1.: Nørstelikjeller'n Pub åpner kl. 20:00 - og det blir foredrag med Marit Beate Kasin. Åpent for alle. Her kan det fort bli fullt, så vær tidlig ute.

Lørdag 5.1.: «Synnfjell rundt» er et tilbud til den som ønsker et «friere» løp, men er også tilrettelagt for den yngre garde som skal kjøre junior. Ingen aldersbegrensning (merk: ansvarlig ledsager kreves når under 15 år), ingen begrensning på antall hunder, kjør med hva du vil; pulk, slede, alt er tillatt. Distansen er ca. 50 km.

  • Lørdag 5.1. kl. kl. 11:00 Start fra "Halden" i Nord-Torpa og rundt Synnfjellet (inkl. over Elgsmyra)
  • Kjørerne passerer Elgsmyra
  • ca kl. 14:00: De første kjørere kommer inn til målgang ved Halden

Lørdag 5.1.: «Mush Synnfjell» er det tradisjonsrike løpet som samler toppene til årets første konkurranse. Distansen er ca. 200km og delt opp i tre etapper:

  • Lørdag 5.1. kl. 12:00 Start fra Halden i Nord-Torpa, rundt Synnfjellet (inkl. Elgsmyra ved Hugulia).
  • Kjørerne passerer Elgsmyra
  • Ca. kl. 16:30: De føste kjørere ankommer sjekkpunkt Halden. 3 timers obligatorisk hvile og tidsutjevning.
  • Ca. kl. 19:30: De første kjørere drar vidre til sjekkpunkt Dokkfløy.
  • Ca. kl. 24:00: De første kjørere ankommer sjekkpunkt Dokkfløy for 5 timers obligatorisk hvile.
  • Søndag 6.1. ca. kl. 05:00: De første kjørere drar vidre mot målgang ved Halden.
  • Søndag 6.1. ca. kl. 07:00: Målgang ved Halden i Nord-Torpa.

Lørdag 5.1. kl. 13:00-16:00 Aktiviteter for barn på sjekkpunkt Halden:


Kanefart - Hundekjøring

Akebakke
- Skirenn

Lørdag inviteres det til et kompakt og sosialt arrangement for både kjørere og publikum ved sjekkpunkt Halden. Lavvo og Telt Østlandet legger til rette med servering av mat og drikke og mulighet for å få igjen varmen i lavvo'n på sjekkpunkt Halden. Utover kvelden blir det også levende musikk i lavvo'n.

Synnfjellporten er åpen og publikum kan heie fram kjørerne når de drar forbi på vei mot Dokkfløy fra lørdag ca 21.30 og utover

Løypene tar deltakerne rundt Synnfjellet og gir rom for naturopplevelser både for kjørere og tilskuere. Spesielt for oss i Huguliaområdet, er at løypene går over Elgsmyra. Publikum oppfordres til til å lage bålplasser og morsom aktivitet langs løypa, spesielt ved Elgsmyra og inn mot Halden. La det bli en opplevelse for store og små!

For oss som har hytte i Huguliaområdet, er Elgsmyra bare «noen stavtak unna» og vi håper at så mange som mulig kan benytte anledningen til å oppleve stemningen når hundespannene passerer på lørdag 5. januar. Spannene kan også følges på GPS-sporing, slik at man kan se når de nærmer seg din posisjon.

Les mer om Mush Synnfjell 2019 på www.mushsynnfjell.no/