Friluftslivets år 2015

(2015.7.15)

Bruk av friluftslivet gir gode opplevelser, økt livskvalitet, en bedre helse og et rikere liv. Friluftslivets år 2015 er en nasjonal markering av norsk friluftsliv. Året gir en unik mulighet til å vise frem bredden av friluftslivet, og gi hele folket eierskap til naturen.

Friluftslivets år har tidligere blitt arrangert i 1993 og 2005.

Så langt i 2015 har det vært gjennomført en rekke arrangementer landet rundt. Hva så med oss i Hugulia?

Året 2015 har fokus på det lokale friluftsliv og Hugulia i Nord-Torpa er et utmerket sted å markere dette med:

Friluftslivets dag - lørdag 1. august.

Vi har brukt litt tid for å få på plass en arrangørstab,

men nå er det klart og vi markerer Friluftslivets dag i Hugulia som planlagt, med

følgende innhold:

  • Fiskekonkurranse: Oppmøte ved Liehuken kl 09:30 for registrering. Konkurransen starter kl 10 og pågår til kl 12. En stang per person og man kan fiske med flue, sluk og dupp. Det er IKKE lov å bruke båt, men det kan fiskes fra land hvor som helst rundt Hugulitjern. Bruk av vadere og gummistøvler er tillatt. Kl 12 er det veiing og måling av fangst.
  • Kappløping Hugulitjern Rundt (På tid): Oppmøte kl 12:00 ved Liehuken for registrering. Start når registrering er avsluttet.
  • Gåtur Hugulitjern Rundt (På idealtid): Oppmøte kl 12:00 ved Liehuken for registrering. Start ca kl 1230, etter kappløpet er avsluttet. Start fra Liehuken, gå opp bakken til 8-feltet, følg merket løype tilbake rundt Hugulitjern og mål ved Liehuken.
  • Familiefest i garasjen: Oppmøte kl 18:00. Grillen vil bli tent opp, ta med egen mat og drikke. Bord og benker settes på plass i garasjen, men de som har lyst kan ta med lette campingstoler. Musikk fra CD.
  • Det vil bli konkurrert i ringspill og kast med hestesko, (som det kan øves på under arrangementet ved Liehuken). Eget arrangement for å kaste på stikka - ta med 5-kroninger.
  • Det vil bli konkurrert i ringspill og kast med hestesko, (som det kan øves på under arrangementet ved Liehuken). Eget arrangement for å kaste på stikka - ta med 5-kroninger.
  • Det vil bli foretatt premiering av alle dagens øvelser under familiefesten i garasjen. Familiefesten avsluttes etter hvert...

Påmelding til hver konkurranse skjer på stedet.

Ta med venner og kjente og lag både en familiekonkurranse og nabokonkurranse ut av dette. Spre dette

innholdet til alle kjente og kjære og møt opp i hopetall!

Kom igjen. Støtt opp om Friluftslivets Dag!!

Hilsen Friluftsutvalget.

(PS: Hva med å bruke den påfølgende søndagen til en fottur medbrakt niste til Elgsmyra, Høgkampvann eller Spåtind?)

Friluftslivets år 2015

(2015.7.15)

H.K. H Kronprins Haakon har takket ja til å være høy beskytter for markeringsåret, han representerer en foreldregenerasjon det er viktig å nå, og er en meget god representant for aktive turgåere.

Les mer om Friluftslivets år 2015 her...