Friluftsliv

Ut på tur? - Husk turregistrering ved Høgkampvann!

(Endret 12.5.2015)

Friluftsutvalget minner om turregistreringsbøkene som ligger i postkassen på Høgkampvann.
Gå aldri forbi, men skriv deg inn med Navn, Dato og Hyttenummer.

Friluftsutvalget ønsker alle Hugustubber en riktig GOD TUR!

Hjertesukket

(2017.09.04)

Fra en av våre felles hyttenaboer på Hugulia har vi fått følgende hjertesukk:

«Hei, bare et lite hjertesukk. Det er jo så fint nede ved vannet og brygga / gapahuken. Ofte mange som bruker plassen. Men ble litt forbanna når jeg var innom der på søndag. Kan ikke folk ta med seg søpla si? Der lå det kjekspapir inne i gapahuken (plast) En halvfull boks med maiskorn stod igjen ute, grillen var brukt til søppel, plastavfall og fiske-sener, gulrøtter mm. Folk priser friluftslivet, men rydde etter seg? Nei :-) Hadde tenkt meg innom med en plastpose og ta det med meg, men glemte det i farta når vi skulle hjem. Men det er vel ikke meninga at andre skal rydde etter seg? Er ikke på Facebook, så får ikke lagt ut noe der. Hvilke holdninger har folk?»

Uheldigvis er det noen få som kanskje tror at vi har ansatt lokale sauer til å rydde opp søppelet etter dem. Men slik er det nok ikke. En av våre norske friluftsverdier, må vel sies å være at man rydder opp alt etter seg, tar med seg alt av medbrakte rester/avfall/søppel og forlater stedet slik man ønsker at man skal finne det neste gang man kommer dit.

Det burde jo være unødvendig å be folk om å rydde opp etter seg, men beklageligvis skjer dette av og til. Så får vi med bedre vett, rydde opp ved behov. Og samtidig kan vi jo undres over hvordan de som forsøpler, har det med seg selv.